Breaking News
Home / Actualitati din ZiarulScandal / Cazul Elodia Ghinescu revine în actualitate, la zece ani de la dispariția avocatei, din Brașov. Polițistul Cristian Cioacă, fostul ei soț, condamnat pentru moartea acesteia, a susținut că cea mai căutată femeie din România trăiește.

Cazul Elodia Ghinescu revine în actualitate, la zece ani de la dispariția avocatei, din Brașov. Polițistul Cristian Cioacă, fostul ei soț, condamnat pentru moartea acesteia, a susținut că cea mai căutată femeie din România trăiește.

La zece ani de la dispariție, cazul Elodia Ghinescu revine în actualitate. Informații de ultimă oră despre cel mai controversat caz de dispariție din România au adus, la Antena 3, avocata Maria Vasii, apărătoarea lui Cristian Cioacă, alături de Luis Lazarus, jurnalistul care a urmărit pas cu pas acest caz, la postul de televiziune OTV.

ADS Publicitate

În imaginile prezentate de postul de televiziune se arată interviurile pe care polițistul condamnat la 15 ani de închisoare pentru moartea Elodiei susține că soția sa nu este moartă, fapt pe care l-ar întări, și acum, de dincolo de gratii.

Maria Vasii a reluat ipoteza conform creia lui Cristian Cioacă i s-ar fi „plantat” probele găsite de anchetatori, în timpul cercetărilor. „Clientul meu mi-a spus că unii ofițeri îl luau la plimbare prin oraș, iar anchetatorii intrau în apartamentul conjugal din care scoteau saci sigilați”, susține Maria Vasii. „ Doamna avocat sugerează că au fost plantate probe”, a adăugat Luis Lazarus, cel care a susținut ipoteza uciderii Elodiei de către Cristian Cioacă.

ADS Publicitate

Reamintim că, în timpul celor trei ani de căutări a Elodiei, au fost descoperite hainele de polițist ale lui Cristian Cioacă, pline de sânge, aruncate într-o râpă din apropiere de localitatea Râșnov și alte picături de sânge în portbagajul mașinii.

Ultima Ora Citeste:   ACEST BULGARAS A FOST SALVAT IN ULTIMUL MOMENT! A FOST DEPISTATA CU 3 GAURI IN INIMIOARA, DAR A FOST OPERATA CU SUCCES, IAR ACUM A LUAT IN GREUTATE! SLAVA DOMNULUI! DATI VA ROG SHARE PENTRU A VEDEA TOATA LUMEA MIRACOLUL!

Despre aceste probe, Cioacă declara, într-un interviu dat la Antena 3, că i se par „suspect de frumos așezate” și că nu a fost, la vremea aceea, pe drumul spre Râșnov. „Cred că soția mea nu este moartă”, declara, atunci, Cristian Cioacă.

De asemenea, există un moment filmat cu Cristian Cioacă în care acesta spune că a șters din memoria telefonului numerele Elodie în semn de revoltă, cumva, față de ceea ce s-a întâmplat. Totodată, el declara că a primit un mesaj de la fosta sa soție, după ce aceasta dispăruse de ani buni, în care scria:„Ai părăsit domiciliul conjugal.

De ce nu spui și cum?”. În realitate, fostul polițist a căzut în capcana jurnalistei Adriana Oprea care i-a trimis mesaje de pe numărul Elodiei.

Maria Vasii susține că anchetatorii și, apoi, instanța a refuzat mai multe probe prin care încerca să dovedească nevinovăția clientului ei. Avocata susține că a cerut, printre altele, informații despre trei generali condamnați pentru spălare de bani, în Londra, care ar avea legătură cu un caz despre care știa Elodia Ghinescu. Suspect, din acest punct de vedere, ar fi fost prezența Elodiei în Dubai,

cu doar câteva luni înainte de dispariție, unde a avut o aventură cu un ofițer SPP. De asemenea, avocata lui Cioacă crede că au fost nejustificat de mari costurile pentru căutarea Elodiei și, deși a cerut un audit în acest sens, a fost refuzată. „Când apărea la televizor o vrăjitoare și spunea unde ar fi Elodia, procurorul de caz mobiliza resurse importante și căuta în acel loc cee ce arată o înverșunare împotriva clientului meu”, a declarat Maria Vasii.

Ultima Ora Citeste:   La 20 de ani spune ca are posteriorul mai mare decat al lui Kim Kardashian. Cum arata corpul lui Jailyne Ojeda Ochoa

Ea a mai spus că i se pare suspect faptul că „Interpol a căutat-o în 185 de țări, din cele 190 în care are competență”.

La rândul lui, Luis Lazarus a declarat că este convins că polițistul Cristian Cioacă și-a omorât soția.

Cazul Elodia Ghinescu a presupus alocarea de fonduri și o mobilizare de forțe fără precedent. Din datele oficiale ale anchetatorilor, prezentate la Antena 3, reiese că s-au cheltuit 125.000 de lei, s-au consumat680 de litri de carburant, au fost mobilizați 30 de jandarmi, scafandri și doi câini polițiști. „Costurile au fost de zece ori mai mari și cineva trebuie să dea socoteală pentru aceste cheltuieli”, susține Maria Vasii.

Condamnat la 15 ani de închisoare

Elodia Ghinescu a dispărut pe data de 29 august 2007. Potrivit anchetatorilor, avocata a fost văzută, ultima oară, atunci când pleca de la birou spre casă, unde o aştepta copilul şi bona. Avocata familiei Ghinescu, Crina Radu,

Ultima Ora Citeste:   Cel mai bogat rrom din țară și-a terminat vila de milioane! În curte a pus gresie din cea mai fină, gardurile sunt din aur, iar fațada este din marmură albă: „Zici că e catedrala San Pietro!” Câtă opulență!

a fost cea care a cerut Judecătoriei Brașov declararea decesului, patru ani mai târziu. Pe 8 noiembrie 2011, Elodia a fost declarată moartă oficial. Pe 19 iunie 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat, definitiv, de magistrații de la Curtea de Apel Pitești, la 15 ani și opt luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, deși fusese condamnat de Tribunalul Argeș la 22 de ani, pentru omor. De asemenea,

el a fost obligat să plătească daune morale în valoare totală de 380.000 de euro, dintre care 250.000 de euro familiei Elodiei Ghinescu și 130.000 de euro fiului său, Cioacă fiind decăzut din drepturile părintești.

„Faptul că două instanțe s-au pronunțat în favoarea condamnării, înseamnă că judecătorii au ajuns la aceeași concluzie ca și noi, că Cioacă este autorul faptei”, a declarat, atunci, pentru EVZ, chestorul Vasile Viorel, adjunct al șefului Poliției Române. El a coordonat echipa de criminaliști și a lucrat, ani la rând, la Cazul Elodia, alături de procurorul Marius Iacob, actualul adjunct al șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

La rândul ei, avocata Crina Radu, apărătoarea familiei Ghinescu, ne-a declarat că sentința este „mult prea blândă”, în comparație cu faptele comise de Cioacă.

About Admin

Check Also

Primele imagini de la accidentul în care a murit Casian, tânărul șofer român obligat să conducă 1.800 de km în 24 de ore (Foto)

Casian Neculae, un tânăr șofer român în vârstă de 26 de ani, a murit pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *