Home / Actualitati din ZiarulScandal / O amintire din copilarie cand mergeam la scoala si invatam carte nu ca in ziua de azi, mergem la scoala sa ne jucam pe telefoane

O amintire din copilarie cand mergeam la scoala si invatam carte nu ca in ziua de azi, mergem la scoala sa ne jucam pe telefoane

Am învățat 18 ani pe aceste bănci și nu venea mama la școală sa se plângă ca e copilul ei deprimat de condițiile clasei. Eram niște copii veseli și fericiți știind sa apreciem clasa asa cum era iar în vacante mergeam la școală și le curatam cu lama și le ștergeam cu spirt sa fie frumoase la începerea noului an scolar, si am invatat carte cu adevărat. nu conta ca zăpada era 1/2m si-n clasa era o soba de teracota care nu totdeauna era calda .

În clasa întâi , in ’67, scriam cu tocul. Aveam penițe de rezerva, sugative și călimară cu cerneală! In’68, m-am mutat la Galați și mi-au luat un stilou mic,marca Pionier. Era bine ! scartiau si erau rupte de ne rupeam hainele dar iarna puneam o perna de burete pt ca erau reci , Din clasa 1 pana la 4 si sa invatat ceva.acum lux si bani super multi.

în anul 1955 era mai rău ….nu ni se părea nimic anormal….ÎNVĂȚAM SI IAR ÎNVĂȚAM. De pe băncile astea au ieșit omeni doctori, profesori și omeni cu bun simt si mai puțini hoți, acuma pot să aibă din aur ca se duc pe lângă scoala, Pana in clasa a 8 a, dar învățăm carte,  nu așa că azi, foste prin apa, de aceia suntem ce suntem, analfabeți cu diploma!

Și s-a învățat carte. De pe aceste bănci au ieșit caractere, oameni respectosi si muncitori, Am stat și eu în așa fel de bănci prin anii 60, muiam într, o calimara cu cerneală cu colegul de bancă, așa am învățat sa împart cite ceva și astăzi, ce frumos era ,atunci !! organizare,disciplina !! acum ???? Cu cât a evoluat mobilierul din scoli cu atat a scazut pregătirea elevilor. Mai bine rămâneau aceste banci.

Imi aduc aminte de anii de scoala cand se invata carte nu ca acum unde este mai multa dastrabalare si jigodeala nici nu zici ca mai sunt elevii la scoala .Bineinteles cu mici exceptii caci mai sunt elevi carora le place scoala,  10 ani erau și mai deteriorate dar s-a învățat carte. Acum au condiții și nu se mai invata carte.  Pretentii, asa ajung elevi sa ia bacu pacat ani pierduti stiinta 0.

 

About Admin

Check Also

CRBL și Oase au câștigat Asia Express – Drumul Elefantului

Experiența a fost una reușită. Telespectatorii au avut ocazia să descopere incredibila Indie, pornind de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *